در این مقاله به همراه ما باشید با اثر ضریب برش روی لنز و تصویر

لنز عکاسی

 

 

وجود ضریب برش باعث می‌شود که لنزهای واید در دوربین‌های دیجیتال غیر فول فریم، دیگر آن زاویه‌ٔ بازی که در دوربین‌های فول فریم دارند را نداشته باشند. اما در عوض لنزهای تله روی این دوربین‌ها به نظر دارای بزرگنمایی یا زوم بیشتری هستند.

با بستن یک لنز فول فریم روی دوربین با سنسور کراپ‌دار، با وجود این که به نظر می‌رسد فاصله کانونی تغییر کرده،

اما دیافراگم و عمق میدان یکسان باقی می‌ماند. چون تنها اتفاقی که می‌افتد در واقع برش تصویر است و خواص اپتیکی لنز تغییری نکرده است.

اثرات کلی ضریب برش را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد: لنزهای تله‌فتو تصویر بسته‌تری ارایه می‌دهند: یعنی همانطور که گفته شد مثلا یک لنز 100mm روی دوربینی با ضریب برش 1.5X تصویری مشابه یک لنز تله‌فتوی 150mm ارایه می‌کند.

این مشخصه برای عکاسان حیات وحش و ورزشی که نمی‌توانند از لنزی با فاصله کانونی بالاتر استفاده کنند و به هر حال مجبورند تصویر نهایی خود را برش دهند، یک مزیت است.

لنزهای واید کم‌تر واید هستند: اگر ضریب برش 1.5X داشته باشیم یک لنز اولترا واید 18mm تبدیل به لنز واید متوسط 27mm می‌شود.

برای داشتن لنز اولترا واید روی چنین دوربینی باید از لنزهای گرانقیمت‌تر 10 یا 12 م. م. استفاده کنیم.

عمق میدان افزایش پیدا می‌کند: روی چنین دوربینی فاصله کانونی معادل 450mm دارای عمق میدان ظاهری برابر با لنز 300mm است و مثلا لنز 18mm معادل شما دارای عمق میدان تقریبا بی‌نهایت لنز 12mm است.

در بیشتر مواقع این عمق میدان اضافه اشکالی ایجاد نمی‌کند، اما اگر بخواهید به عمق میدان کمی دست پیدا کنید با ضریب برش کارتان سخت‌تر خواهد بود.

 

 

پیشنهاد ما مطالعه مقاله: تاثیر اندازه سنسور روی فاصله کانونی